Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-04@09:00:09 GMT

کاداستر طرحی برای مقابله با زمین خواری

تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۳۲۷۷۱

‍‍‍‍‍‍

معاون سازمان ثبت اسناد و املاک کشور: ۸۰ درصد عرصه کشور را اراضی ملی تشکیل می‌دهد که اگر در سامانه کاداستر جانمایی شود، دیگر دلال و زمین خوار باقی نخواهد ماند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، سیدصادق سعادتیان در گفتگوی ۱۸:۳۰ در تعریف "طرح کاداستر" تصریح کرد: این طرح به معنی مدیریت بر زمین و شفافیت در عرصه‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او افزود: با اجرای طرح کاداستر مشخصات و بنچاق هر نوع عرصه‌ای در کشور مشخص می‌شود و اگر همه عرصه‌های کشور شامل اراضی جنگلی، کشاورزی، رودخانه ها، حریم‌ها و دریا‌ها را در سامانه کاداستر پیاده و بر اساس ابعاد آن سند مالکیت صادر کنیم، بنابراین کاداستر را اجرا کرده یم.
معاون سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: همچنین بر اساس این طرح موقعیت و حدود تمام کوه‌ها، مراتع، جنگل‌ها، دریا‌ها و دریاچه‌ها، تالاب‌ها و جزایر کشور ثبت و مشخص و امکان بهره برداری از نقشه‌ها و سایر اطلاعات توصیفی و ثبتی تمام املاک و اراضی کشور به صورت نقشه و اسناد مالکیت در قانون کاداستر میسر می‌شود.

او افزود: ۸۰ درصد عرصه کشور را اراضی ملی تشکیل می‌دهد که اگر در سامانه کاداستر جانمایی شود، دیگر دلال و سودجو و زمین خوار باقی نخواهد ماند.

سید صادق سعادتیان گفت: در بهمن ۹۳ قانون کاداستر تصویب شد که سازمان ثبت متولی اجرای قانون بود.

او افزود: در ماده ۳ قانون جامع کاداستر، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مکلف شد که ظرف مدت ۵ سال از تاریخ تصویب این قانون را به نحوی که موقعیت و حدود تمام املاک و اراضی داخل محدوده مرز‌های جغرافیایی کشور از جمله دولتی و غیر دولتی مشخص کند.

معاون سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ادامه داد: تمام دستگاه‌های اجرایی مکلف به همکاری با سازمان ثبت اسناد و املاک برای اجرای طرح کاداستر هستند.

او با اشاره به ماده ۹ قانون کاداستر، افزود: برای اجرای این قانون همه سازمان‌ها و نهاد‌ها به ویژه سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری که متولی اراضی ملی است، از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون به مدت دو سال باید همه مستندات و مدارک مربوط به اراضی تحت تولیت خود را جهت تثبیت در سامانه کاداستر و صدور سند مالکیت کاداستری به ادارات ثبت ارسال کنند.

سعادتیان تصریح کرد: سازمان ثبت اسناد به عنوان متولی اجرای این قانون، وظیفه خود را انجام داده است، اما از تاریخ صدور تاکنون، بار‌ها مکاتبه با سازمان‌های متولی داشتیم و آن‌ها به تکلیف قانونی خود عمل نکرده اند و فقط ۲۰ درصد طرح اجرا شده است.

او گفت: باتوجه به اینکه این طرح تامین منابع مالی نشده، بنابراین دستگاه‌های دولتی هم برای اجرا به میدان نیامده اند.

سعادتیان برای به روز شدن طرح و پیشرفتِ آن پیشنهاد کرد:   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
او افزود: یکی از شاخص‌هایی که می‌تواند در صورت انعکاس سامانه کاداستر کشوری از زمین‌خواری پیشگیری کند، حفظ حقوق بیت‌المال، اموال عمومی و پیشگیری از زمین‌خواری و تعرض است.

سعادتیان با تاکید بر اینکه باید به جای هزینه، سرمایه‌گذاری کرد، گفت: باید همه اراضی ملی را نقشه‌برداری و یک بار برای همیشه در سامانه کاداستر ثبت کرد.

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: معاون سازمان ثبت اسناد و املاک کشور سعادتیان کاداستر زمین های ملی زمین خواری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۳۲۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور سند ۴۵ هکتار از زمین های شهرک صنعتی فجر قشم

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس ؛ رئیس سازمان ثبت اسناد کشور در قشم گفت: مساحت شهرک صنعتی فجر قشم دو هزار و 800 هکتار است که پیش از این برای دو هزار و 700 هکتار آن سند صادر شده بود .
حسن بابایی افزود: با واگذاری هفت هزار و 142 فقره سند معروف به رفسنجان در قشم، این مشکل دیرینه هم با تدبیر مسئولان ثبت اسناد هرمزگان و سازمان منطقه آزاد قشم، حل شد.
وی گفت: در این سفر مشکل نداشتن قولنامه برخی املاک و زمینهای مردم نیز پیگیری شد.

بیشتر بخوانید؛ بهره برداری ۶ هزار واحد بنیاد مسکن در سفر رئیس جمهور
وی از دادستان انقلاب و عمومی شهرستان قشم و رئیس اداره ثبت اسناد این شهرستان خواست درخصوص حل مشکلات واگذاری ۸۰ هزار هکتار زمین از سوی اداره منابع طبیعی هرمزگان به کارآفرینان برای ایجاد حوضچه‌های آبی پرورش آبزیان جزیره نیز، بررسی و اقدام کنند.
بازدید از زندان قشم، اداره پزشکی قانونی، گمرک ایران و املاک‌ تملیکی هم بخش دیگری از برنامه‌های سفر حسن بابایی به قشم است.

دیگر خبرها

  • سند اراضی فرودگاه شهید صدوقی یزد صادر شد
  • تخریب ۱۲ ویلای غیرمجاز در چهارباغ البرز
  • بی‌هویتی اراضی به یک ابرچالش تبدیل شده است
  • صدور سند زمین های شهرک صنعتی فجر قشم
  • صدور سند ۴۵ هکتار از زمین های شهرک صنعتی فجر قشم
  • ادارات فرهنگ و ارشاد، نقش ویژه‌ای در ترویج فرهنگ ثبت رسمی دارند
  • سند دار شدن املاک زمین‌های زراعی روستاهای فیروزکوه در سال جاری
  • سفر یک روزه رئيس سازمان زندان های کشور به بشاگرد
  • افتتاح نخستین کانون بازنشستگان ثبت اسناد و املاک کشور در مشهد
  • اتمام صددرصدی حدنگاری اراضی شهرک‌های صنعتی هرمزگان