Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران، ذبیح‌الله خداییان رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور امشب چهار تیرماه با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری به بررسی کارنامه یک‌ساله سازمان ثبت اسناد و املاک کشور پرداخت.

خداییان با اشاره به اینکه یکی از سیاست‌های ما در اجرای طرح تحول در سازمان ثبت اسناد استفاده حداکثری از سامانه‌های الکترونیک است گفت: استفاده از این سامانه‌ها سبب تسهیل کار مردم، کاهش هزینه‌ها و عملکرد بهتر در امر نظارت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به اینکه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور سابقه یکصد ساله دارد افزود: اکثر کار‌ها در این سازمان به صورت سنتی انجام می‌شد این در حالی است که در سال‌های اخیر روسای سازمان نیز اقدامات خوبی را در جهت مکانیزه کردن امور انجام دادند.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه امروز تعدادی از سامانه‌های الکترونیک را افتتاح و در نهایت شروع به کار کردیم ادامه داد: یکی از سامانه‌ها این است که کلیه فرآیند‌های اجرایی اسناد به صورت الکترونیک خواهد بود لذا اگر کسی سند رسمی داشته باشد می‌تواند به سازمان ثبت مراجعه و مفاد آن را اجرایی کند.

خداییان افزود: متاسفانه اسناد عادی مشکلاتی را در جامعه ایجاد و دستگاه قضایی را درگیر مشکلات اسناد عادی کرده است لذا به‌طور مستقیم و غیرمستقیم حدود ۲۰ الی ۲۵ درصد پرونده‌ها در صورت الزام مردم به معاملات با سند رسمی در دستگاه قضایی کاهش پیدا می‌کند و در هزینه‌های مردم نیز صرفه‌جویی می‌شود.

او خاطرنشان کرد: در طرح ارتقای اعتبار سند رسمی به هر واحد آپارتمانی یک کد یکتا اختصاص داده می‌شود که پس از آن هر نقل و انتقالی باید در سازمان ثبت اسناد ثبت شود که می‌توان بدین وسیله خانه‌های خالی را تشخیص داد.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه حدود ۲۵ خدمت راه‌اندازی شده که سبب کاهش هزینه‌های مردم می‌شود ادامه داد: سامانه بازرسی و رسیدگی به شکایات نیز به صورت الکترونیک کار‌های خود را انجام می‌دهد این در حالی است که بازرسی‌ها قبلاً به صورت حضوری بود، اما از این به بعد اسناد به صورت الکترونیکی بررسی می‌شوند.

او با اشاره به سرویس تطبیق اثر انگشت اسناد گفت: شکایت زیادی در این حوزه مطرح می‌شد به طوری که گفته می‌شودافرادی که معامله انجام ندادند از کد ملی آن‌ها سوء استفاده و به نامشان سند صادر شده لذا کسی که بخواهد معامله‌ای انجام دهد باید اثر انگشت بزند و این اثر انگشت با اثر انگشت که در سازمان وجود دارد تطبیق داده می‌شود لذا با این سرویس از کلاهبرداری‌ها جلوگیری می‌شود.

خداییان با اشاره به سامانه کنترل و تعیین ثبت اسناد در دفاتر اسناد رسمی گفت: کشور ما تنها کشوری است که اسناد عادی در معاملات و عقود به شدت رواج دارد لذا اکثر مردم عقودی را که منعقد می‌کنند به صورت عادی است و متاسفانه اسناد عادی ایجاد مشکل می‌کند.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به اینکه ما اجازه نداریم که زمین کشاورزی را تقسیم بندی کنیم افزود: متاسفانه این کار را با سند عادی انجام می‌دهند، الزام به تنظیم سند رسمی باید وجود داشته باشد به طوری که ۱۲۷ هزار پرونده در سال ۹۸ الزام به تنظیم سند رسمی شده است و یا اینکه ۷۵ هزار پرونده خودرو الزام به تنظیم سند رسمی داشتیم همچنین ۳۳ هزار پرونده تحت عنوان اثبات صحت معامله داشتیم و بیش از ۲۰۰ هزار پرونده ناشی از سند عادی نیز در سال ۹۸ تشکیل شده است.

او با اشاره به اینکه از سوی شورای نگهبان در خصوص طرح ارتقا اعتبار سند رسمی ایراداتی گرفته شده است افزود: گفته شده در صورتی که در معامله افراد با هم الزام گذاشته شود خلاف شرع است، اما درخواست می‌کنیم تا در این خصوص شورای نگهبان تمهیداتی را در نظر بگیرد.

او با اشاره به قانون فضای کسب و کار و تفاهم با وزارت امور اقتصاد و دارایی اظهار کرد: در ثبت شرکت‌ها که اولین شاخص است، ما و تامین اجتماعی و سازمان امور مالیاتی دخیل هستیم که ثبت شرکت‌ها را الکترونیکی کنیم و بین ۳ تا ۱۰ روز شرکت ثبت می‌شود، اما در برخی دستگاه‌ها استعلامات بعضاً ۶۰ روز طول می‌کشید و در این خصوص با کمک و همکاری وزارت اقتصاد، پنجره واحدی را به صورت آزمایشی در تهران برگزار کردیم که همه ارگان‌ها حضور دارند و ظرف یک روز شرکت ثبت می‌شود و مدت را از ۷۸ روز به ۳ روز کاهش داده ایم و تصمیم داریم که این طرح را در تمام استان‌ها اجرا کنیم.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به ثبت صوری شرکت‌ها خاطرنشان کرد: اگر شخصی واجد شرایط باشد، ما شرکت را ثبت می‌کنیم و نیاز است که نظارت‌های پسینی به گونه‌ای باشد که کسی جرات ثبت شرکت صوری نداشته باشد، در این زمینه با همکاری معاونت حقوقی لایحه‌ای تهیه شده و به دولت رفته و یک ماده از آن باقی مانده که اگر تصویب شود، مانع ثبت شرکت‌های صوری می‌شود.

خداییان ادامه داد: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور سامانه‌ای را طراحی و اجرا می‌کند و به تمام بنگاه‌های معاملات ملکی دسترسی می‌دهد و بعد از اینکه معامله انجام شد ثبت سامانه می‌کنند و سند رسمی در دفاتر صادر می‌شود.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به تسری پیدا کردن بودجه کاداستر به مالیاتی که از اسناد خودرو گرفته می‌شود افزود: مبلغ را نیم درصد تعیین کرده ایم است، اولا در املاک آن چه که حق الثبت به آن تعلق می‌گیرد قیمت واقعی ملک نیست و قیمت منطقه‌ای معمولا یک پنجاهم قیمت واقعی ملک است لذا در مورد خودرو نیز به قیمت واقعی آن حق الثبت تعلق نمی‌گیرد و وزارت امور اقتصاد و دارایی قیمتی را تعیین می‌کند که خیلی پایین‌تر از قیمت واقعی ملک است که نیم درصد است.

خداییان با اشاره به تهیه پیش نویس آیین نامه دفاتر اسناد رسمی گفت: این پیش نویس تهیه شده و به رئیس قوه قضاییه تقدیم شده است و اگر تصویب شود، بسیاری از کمبود‌ها رفع خواهد شد، برای امتیاز سردفتری هم دو پیشنهاد داده ایم و به دنبال به روز کردن قوانین ثبتی هستیم و گروهی از اساتید و همکاران قضایی این کار را ظرف مدت یکسال انجام می‌دهند.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور او با اشاره هزار پرونده قیمت واقعی اسناد عادی اثر انگشت سامانه ها ثبت شرکت سند رسمی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۰۹۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرویس استعلام آنلاین ملک در شهرداری‌های کلانشهرها راه‌اندازی می‌شود

رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و شهر هوشمند کلانشهرهای کشور گفت: سرویس استعلام ملک از سازمان ثبت اسناد کشور به صورت پایلوت در اختیار شهرداری‌های قم و تبریز قرار گرفته و به زودی در کلانشهرهای راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، سی‌امین نشست کمیسیون فناوری اطلاعات و شهر هوشمند مجمع شهرداران کلانشهرها امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ به صورت مجازی برگزار شد.

در این نشست که به ریاست یاسر اسدپور رئیس و امیر بیات دبیر کمیسیون فناوری اطلاعات و شهر هوشمند و رؤسای فناوری اطلاعات ۲۰ کلانشهر کشور تشکیل یافته بود، مباحث مرتبط با موضوع توسعه پروژه‌های فیبرنوری (جهت ارائه اینترنت پرسرعت به منازل و کسب‌وکارها) و همچنین ایجاد ارتباط سیستمی بین سامانه‌های شهرسازی شهرداری‌ها و سازمان ثبت اسناد کشور بررسی شد.

اسدپور در این جلسه ضمن اشاره به اهمیت توسعه فیبرنوری و کمک شهرداری‌ها برای پیشرفت و توسعه شبکه‌های فیبرنوری در کشور و به ویژه کلانشهرها اظهار کرد: کمیسیون فناوری اطلاعات و شهر هوشمند و مدیران فاوای کلانشهرها وظیفه سنگینی در راستای این پروژه دارند.

وی در این راستا افزود: از یک سو باید تلاش داشته باشند که شرایط را برای اجرای پرشتاب این پروژه فراهم سازند و از یک طرف نیز باید سعی کنند در اجرای پروژه ملی فیبرنوری، شهروندان کمتر به زحمت بیافتند.

رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و شهر هوشمند مجمع شهرداران کلانشهرها گفت: در اجرای پروژه فیبرنوری همچنین منافع شهرداری و شهروندان به صورت دوسویه لحاظ شود.

اسدپور با اشاره به دعوت از معاون فناوری اطلاعات و خدمات الکترونیکی سازمان ثبت اسناد کشور به نشست بیست‌وهفتم کمیسیون فناوری اطلاعات و شهر هوشمند تصریح کرد: با همکاری و مساعدت ایشان و پیگیری‌های لازم از سوی کمیسیون و سازمان فناوری اطلاعات شهرداری قم سرویس استعلام ملک از سوی سازمان ثبت اسناد در اختیار کلانشهرها قرار گرفت.

وی ادامه داد: این سرویس به صورت پایلوت در اختیار شهرداری‌های قم و تبریز قرار گرفته است و به زودی در اختیار تمامی کلانشهرهای کشور قرار خواهد گرفت.

اسدپور یادآور شد: سرویس استعلام ملک می‌تواند به شهرداری‌ها در فرآیند صدور پروانه الکترونیکی و به‌روزرسانی دیتابیس و اطلاعات مالکین کمک فراوانی کرده و در راستای تکریم ارباب رجوع و شهروندان گام مثبتی برداشته شود.

در این ادامه این نشست آنلاین هریک از رؤسای سازمان‌های فناوری اطلاعات کلانشهرها گزارشی از میزان پیشرفت پروژه فیبرنوری در شهرهای خود ارائه و همچنین ایرادات و کاستی‌های آن را تشریح کردند که ریاست کمیسیون وعده پیگیری موارد مطرح شده را از مجمع کلانشهرها و سازمان تنظیم مقررات رادیویی را داد تا با برطرف کردن موانع پیشرفت پروژه در کمترین مدت ممکن با سرعت و شتاب بیشتری ادامه یابد.

در پایان این نشست سه ساعته حجازی ریاست سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری قم نیز طی سخنانی به مزایای سامانه ارتباط سیستمی شهرداری با ثبت اسناد کشور اشاره کرد و ریاست کمیسیون نیز از پیگیری و جدیت ریاست فاوای قم قدردانی خود را ابراز کرد.

کد خبر 750171

دیگر خبرها

  • سامانه خودنویس آرامش را به بازار اجاره مسکن تزریق کرد
  • راه اندازی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم
  • پست فارس ظرفیت مناسبی برای توسعه تجارت الکترونیک دارد
  • سرویس استعلام آنلاین ملک در شهرداری‌های کلانشهرها راه‌اندازی می‌شود
  • راه اندازی سامانه سوت زنی برای مشاوران املاک
  • واگذاری هزار فقره سند مالکیت در بندر خمیر
  • بی‌هویتی اراضی به یک ابرچالش تبدیل شده است
  • صدور سند زمین های شهرک صنعتی فجر قشم
  • ادارات فرهنگ و ارشاد، نقش ویژه‌ای در ترویج فرهنگ ثبت رسمی دارند
  • صدور سند مالکیت املاک با وجود بدهی به دولت، مجاز شد