Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه جامعه: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور یکی از زیر مجموعه های مهم و از سازمان های تابعه دستگاه قضا است که وظایف مهمی بر عهده دارد که از جمله آنها می توان به ثبت معاملات، شرکت‌ها، املاک و دارایی‌های شخصی، ثبت مالکیت صنعتی، حق اختراع، حقوق بر مشتری و تجار و صنعتگران، علائم تجارتی و صنعتی و اسرار تجاری معروف به مالکیت تجارتی و صنعتی، ثبت علائم و اختراعات و اجرای مفاد اسناد رسمی اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سازمان با وظایف حقوقی و ساختار عملکرد مستقل، دارای ادارات تخصصی مختلفی است از جمله امور املاک و اسناد.

بر همین اساس و در هفته قوه قضائیه به سراغ دکتر مهدی اقبال، معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور رفتیم.بخش اول این گفتگو را در زیر می خوانید.

آخرین وضعیت انجام معاملات ثبتی در گروی داشتن سیم کارت شخصی به کجا رسید؟ قرار بود ثبت معاملات در گروی ثبت سیم کارت باشد؟

تصدیق اصالت الکترونیک یکی از اقداماتی که در برنامه ها و سیاست های سازمان ثبت اسناد بود موضوع ارسال پیام کوتاه از طریق سامانه شاهکار هست که به کسی که دارای سیم کارت به نام خودش باشد شماره ارسال و از طریق شماره یکتا به سامانه ثبت آنی وارد و چنانچه کد را داشته باشد سند رسمی بین اصحاب معامله به ثبت می‌رسد.

اجرای پایلوت این طرح نتیجه بخش بود؟

در زنجان این طرح را به عنوان پایلوت انجام دادیم و یکسری از اشکالاتی که در بحث زیرساخت ها رفع شود و تا چند روز پیش در کل کشور این موضوع به صورت سراسری اجرا شود که این موضوع منوط به نتایج پایلوت بود. به طور کلی از لحاظ سامانه ای مشکلی نداریم اما با توجه بهاینکه ورودی تنظیم اسناد در کشور زیاد است کوچکترین مشکل قابل پذیرش نیست.

این طرح چه زمانی به صورت سراسری اجرا می شود؟

در صورت رفع مشکل این موضوع به طور کشوری انجام خواهد شد و ما نمی خواهیم با یک مشکل کوچک شیرینی این اقدام مهم به کام مردم تلخ شود.با تدبیر لازم و پس از اصلاح موارد مربوط به پایلوت چنانچه اصلاحات انجام شود اقدام خواهیم کرد.

اسناد مربوط به زندانیان چطور در این طرح دیده شده است؟

اسنادی که برای زندانیان است و یا فرد در زندان هست و یا به طور کلی اسناد مربوط به محجورین و کسانی که صغیر هستند نیاز به دقت بیشتری دارد و این موارد را باید اصلاح کنیم. تمام موارد حقوقی را در نظر می گیریم چرا که این طرح ملی است و قطعاً انجام می شود. منتظرهستیم موارد اصلاحی در یک ماه آینده حل و طرح کشوری رونمایی شود.

به جز این طرح سایر طرح های ثبتی اجباری کدام است؟

در بحث سامانه ثنا آینده همه عملیات مربوط به تنطیم اسناد و طرفین معامله الزامی در این رابطه صورت می گیرد.
یکی سامانه ثنا و دیگری تصدیق اصالت هویت است که مربوط به سازمان ثبت احوال است چنانچه محقق شود رفع مسئولیت از دفاتر اسناد رسمی نیست. البته این موارد فعلاً اختیاری است.
اجباری کردن سامانه برای ثبت احوال در صورتی است که بانک های اطلاعاتی و هویتی کامل و مردم همه دارای کارت هوشمند باشند.علت اختیاری بودن در حال حاضر نقص در برخی سامانه است. اگر سامانه ها کامل شود، این موضوع نیزاجباری می شود.

از ۱۶۴ میلیون هکتار ار اراضی کل کشور، ۱۳۷ میلیون اراضی منابع طبیعی و ملی است که از این میزان ۱۳۳ میلیون هکتار تثبیت مالکیت شده است.

تا کنون چه میزان از اراضی ملی سند دار شده است؟

از ۱۶۴ میلیون هکتار ار اراضی کل کشور، ۱۳۷ میلیون اراضی منابع طبیعی و ملی است که از این میزان ۱۳۳ میلیون هکتار تثبیت مالکیت کردیم و ۴میلیون هکتار باقی مانده که ظرف ۳ماه آینده اقدام می شود.

همچنین ۱۳۰ میلیون هکتار از ۱۳۷ میلیون هکتار منابع طبیعی سند دار شدند و حدود ۹۷ درصد اراضی ملی تثبیت و ۹۵ درصد سند دار شدند و انشاالله تا صد درصد هم در چند ماه آینده و نهایت تا پایان شهریور انجام می شود.

اجرای طرح کاداستر به کجا رسید؟

امسال سه کاداستر کشاورزی شهری و روستایی را همزمان آغاز کردیم. کاداستر کشاورزی ۱۸ میلیون هکتار است که تا امروز ۷۳۳ هزار هکتار و کمتر از ۵درصد ما کاداستر کشاورزی را اقدام کردیم اما امسال از جمله برنامه های خاص ما این است که این مهم را به جاهای خوبی برسانیم.مشکل ترین کاداستر ما دراین سه حوزه است که با برنامه ریزی و اعتبارات در نظر گرفته شده به اقدامات خوبی می رسد.

مهم ترین پرونده های زمین خواری مربوط به کدام زمین ها است؟

در بحث زمین خواری همیشه املاک دولتی دچار دست اندازی می شودکه با اجرای کاداستر جلوی جعل اسناد، جاسازی های اشتباه جلوگیری می شود. برخی از وزارتخانه ها مثل راه و شهرسازی مشکلاتی را دارند از جمله اینکه که تا کنون در حیطه مستندسازی حریم شهری اقدامی نشده بوده. موضوع مستند سازی حریم شهری تاکنون اجرا نشده بود و در این هفته جلسه با معاون وزارت راه و شهرسازی داشتیم و قریب به یک میلیون هکتار از اراضی که در مورد بحث قرار گرفت و اقدام خوبی در این رابطه انجام نشده بود و قرار شد برنامه های لازم در این رابطه انجام شود.

موضوع تعرض به مستحدثات ساحلی چطور پیگیری می شود؟

در رابطه با مستحدثات ساحلی که حرایم دریاها و ساحل از جمله از آنهاست به صورت خاص کارگروه‌هایی را تشکیل دادیم و این قول را به مردم می‌دهیم که رفع تصرفات تااخر پیگیری شود دولت هم در این رابطه پای کار است و تمام مستحدثات ساحلی را رفع تصرف کرده است و حریم ۶۰ متری دریا را کامل از تصرف عدوانی بیرون آورد ما هم قول می دهیم تا پایان امسال تمامی حرایم مربوط به مستحدثات ساحلی که حوزه دولت است را کاداستر و مستندسازی کرده و سند مالکیت آن را صادر کنیم.

هدف دیگری که در برنامه ها داریم موضوع رودخانه ها و دریاچه ها و دریاها است که در این رابطه هم به خصوص رودخانه هایی که درید وزارت نیروست تفاهم نامه را تنظیم کردیم که مستند سازی های لازم در این رابطه انجام شود چرا که مشکلات عدیده در این رابطه در چنین مناطقی معمولاً وجود داشته است.


اختلاف مالکیتی بین مردم و دولت بر سر برخی زمین ها چطور حل می شود؟
تشکیل شورای عالی رسیدگی به مشکلات ثبتی در حوزه املاک با دستور ریاست سازمان ثبت اسناد با محوریت معاونت املاک از جمله اقدامات بود تا پرونده های مشکل دار در این شورا مورد بررسی قرار گیرد تا برخی پرونده ها و مشکلات ثبتی که کشور چندین دهه داشت رسیدگی شود. پرونده ها در شورا رسیدگی و اگر در صلاحیت قرار داشت بررسی می شود و اگر در صلاحیت هیئت نظارت باشد به این مرجع ارجاع می یابد.

برخی از کارشناسان انتقاد می کنند که چرا کار به تخریب کشیده می شود و چرا اصلاً مجوزهای ساخت برای این بناها داده شده است؟

با کسانی که در این حوزه ترک فعل انجام داده اند باید برخورد قاطع انجام شود و دستگاه هایی از جمله سازمان بازرسی به موضوع ورود کردند در بحث سند و آنچه مربوط به به ثبت اسناد است باید گفت ما حرایم را رعایت می کنیم برای اینکه اگر روزی در بستر کاداستر منطقه پیاده شده به هیچ وجه هیچ فردی نمی تواند یک لایه از زمین را برای خودش به کار گیرد چرا که آن لایه قفل شده و کاربر دیگری نمی‌تواند آن را بگیرد.


موضوع ساماندهی مشاوران املاک به کجا رسید؟

دستوری از سوی رئیس سازمان ثبت مبنی بر اینکه مشاوران املاک باتوجه به اینکه صراحتا قانون دلای را داریم طبق قانون باید مشاورین املاک امورات دلالی خود را انجام دهند. در راستای توسعه سند رسمی و جلوگیری از کلاهبرداری و مواردی مثل جعل و فروش مال غیر این موارد را به دست دفاتر اسناد رسمی میسپاریم اطریق سامانه مشاورین املاک به سامانه ای با دفاتر اسناد رسمی وصل می شوند و ارتباط سامانه ای با دفاتر خواهند داشت. دفاتر دو موضوع حقوقی را از جمله ملک یا خودرو را برعهده دارند بررسی می کند اما اگر دارای سند عادی باشد سردفتر سند تعهدی تنظیم می کند.سند تعهدی تنظیم می شود تا بتواند به آن خدمات رسمیت ببخشد.اما کم کم باید از اسناد عادی خداحافظی کرد.

اصلی ترین علت زمین خواری در کشور چیست؟

در بحث زمین خواری اصل مشکلات به قولنامه های عادی برمیگردد.هشداری به مردم میدهم مبنی بر اینکه متاسفانه بحث کلاهبرداری ها بسیار زیاد شده و باندهای مافیایی زمین متاسفانه با هر اقدامی نسبت به کلاهبرداری از مردم به خصوص شرکت‌های تعاونی انجام می دهند. شرکتهای تعاونی باید حواس خود در رابطه با اعلام نرخ و ارزش ملک را جمع کنند متاسفانه این شرکت ها یا دستگاه ها یا اشخاص ها فریب قیمت های پایین برخی زمین ها را می خورند و دچار مشکل می شوند و متوجه میشوند که در نهایت زمین به نام اشخاص دیگری است.

مردم نباید فریب وکالت نامه ها را بخورند چرا که وکالت نامه حق انتقال مالکیت نیست و بسیاری از وکالتنامه ها مورد سو استفاده قرار می گیرد

مردم ملک خریداری نکنند مگر به موجب سند قطعی رسمی. مردم نباید فریب وکالت نامه ها را بخورند چرا که وکالت نامه حق انتقال مالکیت نیست و به عنوان مالکیت رسمی محسوب نمی شود. هیچ گونه استعلامی در رابطه با ثبت و انعقاد وکالتنامه هاانجام نمی شود. خیلی از وکالتنامه های رسمی مورد سوءاستفاده قرار می گیرد و هر ساله حدود ۲۵ درصد از اسناد ما به سند های وکالتی اضافه می شود و این موضوع در حال افزایش هستند این نشان دهنده این است که تمایل مردم به تنظیم اسناد رسمی در حال کاهش است که این زنگ خطر است متاسفانه مردم فکر میکنند که با اسناد عادی می توانند امنیت حقوقی داشته باشند که این صحیح نیست و گر هزینه ابتدایی را انجام دهند ممکن است بعد از آن مجبور به هزینه های کلان و طی کردن پله های دادگستری می شوند.

از ۱۲۰ هزار مدرسه ۸۰ هزار مدرسه سند ندارد و هیچ گونه مستندسازی در رابطه با آنها انجام نشده است از وزیر آموزش و پرورش می خواهیم که موضوع اسناد ۸۰ هزار مدرسه را دنبال کنند

همکاری نهادهای دولتی در رابطه با صدور اسناد مالکیت چگونه است؟

یکی از مشکلاتی که ما داشتیم مربوط به وزارت آموزش و پرورش بود از ۱۲۰ هزار مدرسه ۸۰ هزار مدرسه سند ندارد و هیچ گونه مستندسازی در رابطه با آنها انجام نشده است از وزیر آموزش و پرورش می خواهیم که موضوع اسناد ۸۰ هزار مدرسه را دنبال کنند تا اسناد مالکیت صادر شود این زنگ خطری است در رابطه با مدارس چرا که مواردی داشتیم که افراد ادعای مالکیت مدرسه را داشتند طرح شکایت کرده و حکم گرفتند.در موردی فردی که در مدرسه دانش آموز بوده و بعدها ادعای مالکیت آن را کرده و در نهایت مدرسه را تصاحب کرده است. وزیر آموزش و پرورش دستورات لازم را به حوزه املاک و مستغلات آموزش و پرورش صادر کند تا مستندسازی ها در رابطه با ۸۰ هزار مدرسه انجام شود و ما آمادگی لازم را برای صدور اسناد مدارس داریم



کد خبر 5520741 مهدیه محمدی

منبع: مهر

کلیدواژه: ثبت اسناد و املاک سازمان ثبت اسناد و املاك كشور مهدی اقبال مدرسه مدارس وزارت راه و شهرسازی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرداری تهران شورای شهر تهران هلال احمر جمهوری اسلامی ایران مترو سازمان تامین اجتماعی حج تمتع آلودگی هوا پلیس راهور شهر تهران آتش سوزی قوه قضاییه مهدی چمران شورای شهر کمیته امداد امام خمینی سازمان ثبت اسناد مستحدثات ساحلی ۸۰ هزار مدرسه آموزش و پرورش میلیون هکتار وکالتنامه ها وکالت نامه اسناد رسمی زمین خواری پرونده ها برنامه ها انجام شود نامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۲۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعنه هاشمی‌طبا به رئیسی و کابینه‌اش: فکر می‌کنند روز عروسی‌شان است؛ برای یکدیگر نوشابه باز می‌کنند

مصطفی هاشمی طبا در روزنامه شرق نوشت: مگر نه اینکه باید با حسن ظن با آدم‌ها روبه‌رو شد و مگر اصل بر برائت نیست؟ مگر می‌شود مردم آدم‌هایی را انتخاب کنند که خوب نباشند و مراکز نظارتی آدم‌هایی را تأیید کنند که خوب نباشند؟

با تأیید اصل خوبی آدم‌ها فقط می‌خواهیم ببینیم این وعده‌ها چه سرانجامی یافته است.

طعنه هاشمی طبا به مدافعان دولت رئیسی: در دولت روحانی، نگران سفره مردم بودید، اما در دولت جدید از پوشیدن لنگ و دمپایی و روزه گرفتن حرف می‌زنید.

۱- ساخت چهار میلیون مسکن در چهار سال

۲- ایجاد سالانه یک میلیون شغل

۳- اصلاح نظام بانکی کشور

۴- تک‌رقمی‌شدن تورم

۵- توجه به معیشت و حقوق پزشکان و پرستاران

۶- اجرای خصوصی‌سازی واقعی

۷- استفاده از ۷۰ درصد ظرفیت خالی اقتصاد کشور

۸- مداخله‌نکردن دولت در بازارها

۹- حل مشکل حاشیه‌نشینان

۱۰- نظارت دقیق در زنجیره تأمین، تولید و توزیع کالا

۱۱- جذابیت‌زدایی از سرمایه‌گذاری در حوزه‌های غیرمولد

۱۲- جلوگیری از هدایت سرمایه‌ها به سمت بازار ارز، طلا و زمین

۱۳- اصلاح چندنرخی‌بودن ارز

۱۴- تولید نهاده‌های دامی مورد نیاز در داخل کشور

۱۵- قطع وابستگی سفره مردم به خارج

۱۶- وعده‌های وزیر ارتباطات و فناوری (۶ مورد)

۱۷- وعده‌های وزیر امور اقتصادی و دارایی (۵ مورد)

۱۸- وعده‌های وزیر امور خارجه (۲ مورد)

۱۹- وعده‌های دیگر وزرا چند ده مورد

البته فهرست وعده‌ها بسیار است و در نگاه اول هم می‌توان آن‌هایی را که کلی گفته شده، غربال کرد؛ ولی برخی وعده‌ها آن‌قدر با استحکام لفظ و عدد دقیق گفته می‌شود که جای تردید باقی نمی‌گذارد. فقط از این تعجب می‌کنم که ظرفیت دهان ما تا چه اندازه بزرگ است که این‌همه امر مهم و با حجم وسیع در آن جای می‌گیرد.

اینکه می‌گویند آیا می‌توان ظرفی پیدا کرد که هرچه در آن بریزیم، پر نشود، ظاهرا مصداق آن دهان ماست؛ مثلا دبیر مناطق آزاد چندی پیش گفتند که اماراتی‌ها صد میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در کیش می‌کنند و چینی‌ها رقم بسیار بیشتر (البته عدد را هم گفتند) حال در ۱۴۰۳/۰۲/۰۹ مراسمی از بسته‌های امکان سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد بهره‌برداری کردند. این کار مثل آن است که انسان نیازهای زندگی را ردیف کند و بگوید چه کسی حاضر است این کارها را برای من انجام دهد.

این کار ایشان یعنی تکذیب همه سرمایه‌گذاری‌هایی که قبلا گفته بودند، به‌علاوه سرمایه‌گذار خود باید بداند چه کاری می‌خواهد بکند و نه آنکه بسته طرح به او بدهیم و بگوییم تشریف بیاورید و با مراسم رسمی و پرده‌برداری این بسته‌های نه‌چندان مورد علاقه سرمایه‌گذاران را رونمایی کنیم. مگر نمی‌شود بدون پرده‌برداری آن‌ها را منتشر کرد. ظاهرا اصل بر پرده‌برداری است و نه عمل.

یا جناب وزیر صمت در شهریورماه در حضور مقام محترم ریاست‌جمهوری گفتند صد هزار اتومبیل برقی در راستای کاهش آلودگی هوا تا پایان سال ۱۴۰۲ تولید و به مردم عرضه می‌شود. صرف‌نظر از اینکه با ۱۵ میلیون اتومبیل موجود درون بدسوز و سالی یک میلیون تولید اتومبیل درون بدسوز داخلی این وعده کمکی به تلطیف هوا نمی‌کند؛ ولی به هر حال بازشدن پای اتومبیل برقی به کشور خوب است؛ ولی آن صد هزار اتومبیل برقی کجاست؟

البته ما و مردم به شنیدن این وعده‌های بی‌انت‌ها عادت کرده‌ایم و مردم هم باور ندارند که بتوان این‌همه کار انجام داد؛ ولی از نظر روان‌شناختی مردم دوست دارند وعده‌های شیرین بشنوند و به‌همین‌دلیل رأی آن‌ها به هرکسی که بیشتر وعده کلان و شیرین بدهد، تعلق می‌گیرد. جالب است که نه رئیس‌جمهور، نه معاون اول و نه هیچ‌کدام از وزرا توجهی به آینده کشور از لحاظ زیست‌محیطی و زوال کشور از لحاظ زیربناهای تولیدی نکرده‌اند و این می‌رساند که اگر چند درصد به وعده‌های خود اعتقاد داشتند، در این مورد کلا خود را عاجز می‌بینند و عدد صفر را در مقابل این کار گذاشته‌اند.

از طرفی پیچیدگی مسائل کشور به حدی رسیده است که ادعا برای حل آن جرئت بسیار می‌خواهد و ناگفته پیداست که این جرئت نمی‌تواند بر حسب تعقل باشد. متأسفانه تعریف مسائل و مشکلات کشور هم از سوی خوبان مشاغل و حکمرانی و هم از سوی منتقدان به‌درستی انجام نمی‌شود و حسب فریادهای روز اظهار نظر می‌کنند.

چه خوب است که مسئولان کلاه‌شان را قاضی کنند که واقعا قادر به چه کاری هستند و مردم هم کلاه‌شان را قاضی کنند که بدانند چه چیز دارند و چه چیز می‌توانند داشته باشند. مسئولان جهاد تبیین را در شیرین نشان‌دادن حوادث یافته‌اند و نه بیان واقعیت‌های روز کشور که مردم به آن‌ها آگاه شوند.

بحمدالله اینک کشور در دست خوبان افتاده است و ناخوبان پاک‌سازی شده‌اند و به کناری رفته‌اند. خوبان هم فکر می‌کنند روز عروسی‌شان است و برای یکدیگر نوشابه باز می‌کنند؛ هرچند خودشان در ضمیرشان اعتراف دارند کاری نمی‌توانند انجام دهند، چه رسد به کارهای پیچیده زمین‌مانده که کارستان است و البته هرازچندگاه همین خوبان به این نتیجه می‌رسند که فقط خودشان خوب هستند و دیگر همفکران را طرد می‌کنند.

به نظر می‌رسد گروهی به این باور رسیده‌اند که اینک «عروسی خوبان» است؛ همان خوبانی که وعده‌های‌شان صرفا وعده است و اگر وعده نبود که به آن نمی‌گفتند «وعده». اگر خیلی فکر می‌کنند که روز عروسی‌شان است، به گفته سعدی روی آورند که فرمود: «محال است که هنرمندان بمیرند و بی‌هنران جای ایشان بگیرند»؛ ولی آنان «یعلمون ظاهر الحیوه الدنیا» هستند؛ درحالی‌که گفته سعدی در تاریخ اثبات شده است؛ پس خوبان بدانند از زمره «و هم عن الاخره هم غافلون» نباشند. مغرور به امروز، «روز عروسی» نباشند.

ما هیچ‌کدام ابرمرد و قهرمان بی‌انت‌ها نیستیم. اگر همان امت وسط باشیم و منصف، کارمان بیشتر پیش می‌رود. خوبان اندکی تواضع کنند و تجربه سه سال گذشته را مرور کنند و صادقانه بر خود ملاحظه کنند که کدام کار را می‌توانند انجام دهند و بگویند. بیش‌ازاین از آن‌ها توقع نداریم.

دیگر خبرها

  • مرگ بدون آرامش، قبر مارادونا حفر می‌شود!
  • فرهنگ صلح و سازش مردم یزد باید مستند شود
  • رفع مشکل هفت هزار و ۱۴۲ سند موسوم به سند رفسنجان در قشم
  • طعنه هاشمی‌طبا به رئیسی و کابینه‌اش: فکر می‌کنند روز عروسی‌شان است؛ برای یکدیگر نوشابه باز می‌کنند
  • طعنه سنگین هاشمی‌طبا به دولت رئیسی
  • PSG چقدر بد بود، بردن بارسلونا فریب‌مان داد
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت شروع می شود
  • واکنش وزیر کشور به گزارش ادعایی درباره مرگ «نیکا شاکرمی»
  • جهش تولید بدون تکیه بر نیروی کار میسر نیست
  • پیگیری استقرار اداره ثبت اسناد و املاک در بشاگرد